Mijn voorraadkast  

Hieronder zie je een aantal producten die ik altijd in huis heb. Zo kun je op korte tijd een gezonde gevarieerde maaltijd klaar maken zonder dat je eerst nog  vlug naar de winkel moet. Groenten uit de diepvries zijn even gezond als verse groenten, ze besparen je heel wat tijd als het eens vlug moet gaan.

Biologische verse groenten en fruit koop ik wekelijks bij "Boeren en buren" online, vers en rechtstreeks van de lokale boer, korter kan de keten niet zijn.  Je kan de verse groenten een aantal dagen bewaren in de koelkast. Mijn bewaardozen van Tupperware komen hiervoor goed van pas. Postelein bijvoorbeeld kan je zo makkelijk een week bewaren. Bij heel wat bioboeren kan je ook rechtstreeks terecht en soms zelf gaan oogsten. Je zal op deze manier ook heel wat minder verpakkingsmateriaal verzamelen.

We kijken uit naar een groter aanbod van voedingswaren in bulkvorm (zonder verpakking) in de winkels.


          VOLKOREN GRAANPRODUCTEN - TRAGE SUIKERS

                        

          PEULVRUCHTEN : PLANTAARDIGE EIWITBRONNEN 

        NOTEN   ZADEN   ZEEWIER  SOJADRANK   SOJA SAUS 

TOFU     TEMPEH    SEITAN    DIEPVRIES GROENTEN EN BESSEN   KRUIDEN

Gistvlokken zijn rijk aan B vitaminen, foliumzuur en zink. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in recepten voor notenkaas. Je kan ook een soeplepel gistvlokken toevoegen aan je bord soep.Het geeft een romige smaak. Gistvlokken kunnen ook gebruikt worden om een saus te binden. Niet mee koken want dan gaan de vitaminen verloren.