Vormingsdagen en weekends

De rol van levensstijl voor onze gezondheid wordt steeds duidelijker. Vanaf 1970 ziet men in westerse samenlevingen een verschuiving van acute infectieziekten naar chronische, meestal niet-infectieuze ziekten. Ons gezondheidszorgsysteem kreunt onder het enorme aantal mensen met welvaartsziekten. De westerse maatschappij maakt het ons niet makkelijk en nodigt uit tot ongezond gedrag. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een gezonde levensstijl je risico op diabetes type 2 vermindert met 93%, hartfalen en hartinfarct met 81%, beroerte met 50%, kanker en dementie met 40%.

We gaan hier dieper op in tijdens dit vormingsweekend maar besteden ook ruim aandacht aan ontspanning, relaxatie en contact met de natuur.

In het sfeervolle landelijke Het Lotushuis leren we hoe we ons lichaam gezond kunnen voeden en hoe we in onze huidige stressvolle samenleving innerlijke rust kunnen vinden. Je leert welke voedingsstoffen je lichaam nodig heeft om goed te functioneren, wat de link is tussen voeding en gezondheid, de link tussen lichamelijk en psychisch welbevinden, het belang van voldoende lichaamsbeweging en voldoende slaap, hoe je het contact met hormoonverstoorders, schadelijke vervuilende stoffen uit het milieu en de voedingsindustrie zo veel mogelijk kan beperken, de sleutelrol van onze darmflora voor onze psychische en lichamelijke gezondheid en tenslotte de ecologische voetafdruk van onze westerse levensstijl.

Theoretische voordrachten, een kookdemo, een lekkere volwaardige plantaardige keuken, kennismaking met meditatie, ontspanning, een wandeling door de prachtige natuur van het Merodegebied en een filmscreening.

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 20 personen. Wacht dus niet te lang om in te schrijven.

Het Lotushuis beschikt over 6 ruime gezellige kamers van 2 of 3 bedden, douche op de kamer of gemeenschappelijke douches. Bij mooi weer kunnen we ook verpozen in de prachtige tuin.

Wens je een kamer voor 1 persoon dan verwijzen we je graag door naar de Bed & Breakfast De Kempische Parel in de buurt. www.dekempischeparel.be (70-110€ per nacht inclusief ontbijt)

Wanneer? Van zaterdagmorgen 29/10/2022 9u (ontvangst vanaf 8u30) tot zondagnamiddag 30/10/2022 (+/- 17 uur)

Locatie: Het Lotushuis, Zoerleberg 30, 2260 Westerlo

Deelnameprijs:

* met logies volpension in Het Lotushuis 185€, bij inschrijving voor 1/9/2022 175€

* zonder overnachting 130€ per persoon (2x lunch en avondmaal inbegrepen)

Kledij: gemakkelijke kledij, wandelschoenen, regenjas

Inschrijven via mail naar annelies.moons@skynet.be (Dr. Annelies Moons, leefstijlarts, Hulshout)

VOORBIJE WEEKENDS

Enkele reacties van deelnemers na ons eerste weekend:

"Super weekend, fijne groep. Het geheel heeft me diep geraakt. Dat jullie zo nog zeer veel mensen mogen inspireren !! Bedankt dames" 

"Het was zeer leerrijk en zeker de moeite waard. Jullie hebben dat fantastisch gedaan. Bedankt ook voor de leuke sfeer."

"Was een super inspirerend weekend, een aanrader voor iedereen die inzit met onze planeet en de gezondheid (fysiek en mentaal) van onszelf en de dieren op deze aardbol."